SHOESTAR | Vesti | Koliko je važno da je obuća od kože - Shoestar
 
#=Page

Opšti uslovi
Poručivanje
Besplatna dostava
Način plaćanja
Zamena i povrat
Reklamacije
Lokacije

KORISNIČKA PODRŠKA


Radno vreme:
ponedeljak-petak, 8-15h
email: info@shoestar.rs

+381 060 853 66 08

ili CHAT-ujte sa nama

PRATITE NAS

Vesti

Koliko je važno da je obuća od kože - Shoestar saveti

četvrtak, 07. jun 2018.

 

 

Obuća se danas u svetu pravi od najrazličitijih materijala, ali je ipak ona od kože i dalje najbolja, posebno ako želite da vam duže traje, a vaše telo bude zdravo.

 

Tema o kojoj danas govori Shoestar savetnik važna je i kada je u pitanju ženska obuća, muška obuća ali i obuća za decu.

U odnosu na veštačke kože, platno, plastiku ili gumu,
prirodna kožna obuća je udobnija, zdravija i dugovečnija.

Kožna obuća je od materijala koji "diše" i upija vlagu, zbog čega je jako važno u cemu provodimo veći deo dana. Kožne patike, na primer, uvek su bolje od platnenih, naročito tokom jesenjih i zimskih dana.

Zato je neophodno da prilikom kupovine obuće obratite pažnju na deklaraciju - bitnije je da obuća bude iznutra obložena kožom, naročito kada su u pitanju čizme.

Da bi vaše
omiljene kožne cipele trajale dugo morate ih propisno održavati. Počnite još pre prvog obuvanja. Obuću od velura, antilopa ili nape isprskajte sprejom za inpregnaciju. Takođe, neophodno je da povremeno iščetkate takvu obuću, a za uklanjanje fleka koristite gumicu za olovke.

Kada se častite novom obućom najbolje bi bilo da sačuvate kutiju, kao i one kesice sa kuglicama koje upijaju vlagu. Ako nemate adekvatan ormarić za cipele najbolje je da ih čuvate u originalnim kutijama. Uz odredjene modele možete dobiti i specijalne platnene torbice koje su idealne za pakovanje obuće kada idete na put.

Poželjno je da kada se izujete obuću ostavite na kratko na terasi kako bi ispario znoj, kao i neprijatni mirisi. Ako za to "luftiranje" ne postoje uslovi, onda u cipele stavite malo zgužvanog papira.

Kada pokisnete, ili ugazite u baru, obuću sušite na sobnoj tempraturi, nikako pored direktong izvora toplote koji može da deformiše vaše cipele ili čizme.

Barem jednom mesečno uradite veliko spremanje ormarića za obuću: izvadite sve napolje, obrišite police, ili zamenite papir ukoliko ga imate, stavite novi osveživač (mirišljave kuglice ili običnu ’jelkicu’ za automobil), obrišite svu obuću suvom krpom, ili iščetkajte onu od prevrnute kože, a zatim ih namažite odgovarajućim kremama ili ih isprskajte sprejom za obuću.

Ako vas uhvati panika od količine koja se odjednom ukazala pred vama, ne paničite – niste ni prvi ni poslednji koji toliko voli obuću i želi uvek još jedan par za neku novu priliku.


Kada očisite sve vaše
sandale, papuče, cipele, čizme, patike... polako ih vratite nazad u ormarić i uživajte u pogledu: koliko njih željno čeka kada će doći na red da se ponovo prošeta sa Vama.

 

Vaš SHOESTAR